Halilhodzic: "Selectie Ivoorkust geen eenheid"

7 april 2010, 18:01   Bijgewerkt: 7 april 2010, 18:11

Voormalig bondscoach Vahid Halilhodzic doet in de Ivoriaanse krant Le Patriote een boekje open over de situatie binnen de nationale ploeg van Ivoorkust. Volgens de Bosniër, die eerder dit jaar ontslagen werd, is de ploeg absoluut geen eenheid. "Ik zou zeggen dat Ivoorkust geweldige spelers heeft, maar geen team is", stelt Halilhodzic. "Sommige spelers willen niet met elkaar samenwerken."

Mede door de interne problemen liep de Afrika Cup uit op een teleurstelling voor Ivoorkust. Het land werd al in de kwartfinale uitgeschakeld door Algerije en dat kostte Halilhodzic zijn baan. De Ivoriaanse bond heeft Sven-Göran Eriksson aangesteld als nieuwe bondscoach, maar Halilhodzic betwijfelt of de Zweed de ploeg op de rails kan krijgen. "Dat is bijna onmogelijk, want hij heeft maar een paar weken de tijd. Hij kan alleen in de twintig dagen voorafgaand aan het WK met de spelers werken."

Volgens Halilhodzic had de Ivoriaanse bond hem beter kunnen laten zitten. "Ik ben er van overtuigd dat ik de problemen had kunnen oplossen in de maanden tussen de Afrika Cup en het WK. De nederlaag op de Afrika Cup had positief kunnen uitwerken, het was nu namelijk voor iedereen duidelijk dat er grote problemen zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen