Doek valt voor Portsmouth na zege West Ham

10 april 2010, 17:56   Bijgewerkt: 10 april 2010, 18:59

Het avontuur van Portsmouth in de Premier League is voorbij. Door een 1-0 zege van West Ham United op Sunderland kan Pompey niet meer boven de degradatiestreep eindigen. De ploeg van manager Avram Grant (foto) kan nog op maximaal 29 punten komen, terwijl nummer zeventien West Ham er na zaterdag 31 heeft.

Araujo Ilan voltrok vijf minuten na de rust het vonnis over Sunderland én Portsmouth. De speler van West Ham United maakte er op dat moment 1-0 van, op aangeven van Carlton Cole. In het restant slaagde Sunderland er niet in iets aan de tussenstand te veranderen, ook niet na een invalbeurt van Boudewijn Zenden.

Portsmouth was sinds de voetbaljaargang 2003/04 actief op het hoogste niveau. Qua prestaties hadden de Zuid-Engelsen nog een reële kans op handhaving, maar voor het aanvragen van een faillissement kregen ze negen punten in mindering. Daardoor hebben ze nu veertien in plaats van 23 punten. Helemaal verloren is het seizoen voor Portsmouth overigens nog niet. Zondag kan het zich plaatsen voor de finale van de FA Cup, als het in de halve finale wint bij Tottenham Hotspur.

Hull City en Burnley, twee andere clubs die momenteel onder de rode streep staan, namen het zaterdag in Hull tegen elkaar op. De bezoekers wonnen met 4-1. Kevin Kilbane bracht de thuisclub na drie minuten nog wel aan de leiding, maar dat was niet genoeg voor de zege. Martin Paterson maakte voor rust gelijk, waarna twee rake strafschoppen van Graham Alexander en een doelpunt van Wade Elliott na de pauze Burnley de winst brachten. In de stand staan Hull en Burnley nu gedeeld achttiende. Bij Hull stond George Boateng in de basis, Jan Vennegoor of Hesselink viel in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen