FC Groningen speelt met mak Willem II

Koen Freriks
11 april 2010, 16:32   Bijgewerkt: 11 april 2010, 17:15

FC Groningen had zondag geen enkel probleem met Willem II, dat in niets uitstraalde nog te geloven in het ontlopen van de play-offs tegen degradatie: 4-0. Bij rust het was via treffers van Thomas Enevoldsen, Nicklas Pedersen en Tim Matavz al 3-0. Enevoldsen schoot al binnen de minuut raak. Leandro Bacuna maakte vroeg in de tweede helft het kwartet vol.

Twee minuten later had de Deen al zijn tweede kunnen maken, maar Enevoldsen besloot af te spelen op Matavz. Daardoor kreeg Willem II de kans de bal alsnog en met enig fortuin weg te werken. FC Groningen voetbalde overigens ook niet groots, maar tegen een zeer pover Willem II leverde dat de ploeg geen enkel probleem op. De Tilburgers bleven ver van het doel van keeper Brian van Loo, die slechts een slap schot van Sergio Zijler op zich af zag komen.

FC Groningen besliste het duel nog voor rust. Pedersen zette voor, Matavz kwam knap voor bewaker Bart Biemans en kopte de bal in de verre hoek binnen. FC Groningen begon slordig aan de tweede helft, maar Zijler en Frank Demouge (tweemaal) misten kansen om de marge te verkleinen. Na de 4-0 van Bacuna lieten de Groningers na een monsterscore neer te zetten.