Pijnlijke nederlagen voor Sevilla en Villarreal

13 april 2010, 23:56

Sevilla heeft dinsdag in de strijd om deelname aan de Champions League slechte zaken gedaan. De Andalusiërs verloren met 2-1 bij Real Valladolid, dat slechts op de negentiende plaats staat en volop strijdt tegen degradatie.

Diego Costa opende kort voor rust de score voor Valladolid. Manucho verdubbelde in de tweede helft de voorsprong. Cala scoorde zeven minuten voor tijd nog wel tegen, maar verder dan de 2-1 kwam Sevilla niet. Sevilla blijft door het verlies vijfde in de Primera Division, met evenveel punten als nummer vier Real Mallorca, dat woensdag een uitwedstrijd tegen Real Zaragoza afwerkt.

In het gevecht om een Europa League-ticket pakte Getafe belangrijke punten tegen Villarreal. Het versloeg de ploeg uit Castellon thuis met 3-0. Hierdoor passeert Getafe Villarreal in de stand. Het staat nu zevende, met één punt meer dan El Submarino Amarillo. Om Europees voetbal te halen, is een klassering bij de eerste zes nodig.