Didulica: "Nul gehouden voor Sjaak Swart"

14 april 2010, 10:53

Joey Didulica kan bij zijn volgende bezoek aan zijn oude club Ajax een paar schouderklopjes tegemoet zien. De doelman van AZ bewees de Amsterdammers dinsdag een grote dienst door met zijn elftal in Alkmaar met 1-0 van koploper FC Twente te winnen. “Speciaal voor Sjaak Swart”, zegt Didulica tegen FCUpdate.nl.

Ze wisten hem te vinden, voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente. Spelers, supporters en medewerkers van zijn oude club Ajax zochten contact met Didulica om hem veel succes te wensen tegen de Tukkers. Het meest bijzonder was een telefoontje van clubicoon Sjaak Swart, vertelt de doelman. “Hij belde me even op en hoopte natuurlijk dat we punten af zouden snoepen van Twente. Wat ik tegen hem zei? 'Sjaak, ik ga voor jou de nul houden'. Heel mooi dat het gelukt is.”

“Dat was ook ons belangrijkste doel”, vervolgt de 32-jarige keeper. “We wilden niet per sé de koploper verslaan, we wilden gewoon zelf drie punten pakken en de vierde plaats overnemen van Feyenoord. Of deze overwinning een mooie bekroning is van een sterke tweede seizoenshelft? Misschien wel. We spelen al een tijdje erg goed, ook tegen FC Twente stonden we erg organisatorisch goed. Twente is een goede ploeg, maar tegen ons hebben ze amper kansen kunnen creëren.”

“Zelf vind ik het natuurlijk ook leuk dat ik op deze manier weer mijn steentje bij kan dragen aan de club”, besluit Didulica, die sinds enkele weken de geblesseerde Sergio Romero vervangt. “Dat was twee jaar geleden ook zo, toen we kampioen werden. Ik ga zo met een goed gevoel de zomer in en datzelfde geldt eigenlijk voor de hele club. Na alles wat er dit seizoen gebeurd is, kunnen we toch tevreden zijn.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen