Barça blijft met zege op Xerez lijstaanvoerder

24 april 2010, 19:51   Bijgewerkt: 24 april 2010, 21:27

FC Barcelona is ook na dit weekend de leider in de Primera Division. De titelhouder versloeg zaterdagavond thuis Deportivo Xerez, dat nog volop tegen degradatie strijdt, met 3-1. Hierdoor zet Barça titelconcurrent Real Madrid op vier punten achterstand, maar de Koninklijke gaat later op de avond nog op bezoek bij Real Zaragoza.

Midweeks leed Barcelona in de halve finales van de Champions League een ruime nederlaag bij Internazionale (3-1), maar tegen Xerez had de formatie van trainer Pep Guardiola daar geen last meer van. Het kende een droomstart tegen de laagvlieger. Jeffren Suarez opende na een kwartier de score uit een moeilijke hoek. Tien minuten daarna schoof Thierry Henry op aangeven van Zlatan Ibrahimovic de bal in een leeg doel, waarmee de zege van Barça veilig leek. Het liep echter anders.

Dik een minuut na de tweede treffer van de thuisploeg kreeg Mario Bermejo de fans in Camp Nou muisstil, door met een hard schot in het dak van het doel voor de 2-1 te zorgen. De bezoekers waren zelfs nog dichtbij de gelijkmaker: een treffer van Fabian Orellana werd wegens buitenspel (terecht) afgekeurd en Bermejo kopte in geheel vrijstaande positie op Victor Valdes. Aan de andere kant was Barça wél dodelijk in de afwerking. Yaya Touré legde breed op Zlatan, die de eindstand op 3-1 bepaalde. In de slotfase liepen Xerez-spelers Matias Alustiza en Fabian Orellana nog tegen dure rode kaarten op, beide voor het maken van een grove overtreding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen