UEFA verdenkt vijf Griekse clubs van fraude

Ger
27 april 2010, 16:24   Bijgewerkt: 27 april 2010, 16:32

De UEFA verdenkt vijf Griekse clubs uit de hoogste liga van sportieve fraude. Dat blijkt uit een geheim rapport, dat tot ieders verrassing in het Griekse parlement openbaar is gemaakt. In het dossier worden de namen genoemd van Panthrakikos, PAS Giannina, Panionios, Atromitos en AO Kavala.

Met de hulp van het Griekse Openbaar Ministerie onderzoekt de UEFA 27 wedstrijden uit de Superliga, de tweede divisie en het Griekse bekertoernooi. Daarbij gaat het om duels uit de vorige jaargang en het huidige seizoen. Die wedstrijden vielen op in het speciale monitorsysteem van de UEFA door buitensporige inzetten bij de diverse wedkantoren.

Bij Kavala stond trainer Aad de Mos, nu in dienst van Sparta, de afgelopen twee maanden onder contract. De UEFA omschrijft in het rapport de zege van Kavala op Agrotikos Asteras in maart 2009 (4-1) als "extreem corrupt".

In Griekenland zijn illegale praktijken in het betaalde voetbal niet ongewoon. In 2004, 2006 en 2009 kwamen ook al schandalen over omkoping naar buiten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen