Van der Vaart: "Goed WK óók verdienste Van Basten"

Koen Freriks
28 april 2010, 20:01   Bijgewerkt: 28 april 2010, 20:48

Rafael van der Vaart richt zich al volledig op het WK. De middenvelder van Real Madrid maakt door een blessure het slot van de Primera Divison niet meer mee. Hoewel de spelmaker de komende weken moet revalideren, zit hij met zijn hoofd al bij Oranje. "Ik geloof dat we wereldkampioen kunnen worden", zegt hij in een interview met Voetbal International.

Van der Vaart heeft een uitgesproken voorkeur over de invulling van de vier te vergeven aanvallende posities bij Nederland. "Ik vind: als je goede spelers hebt, moet je ze ook opstellen. Sterker nog, het kán ook makkelijk. Van Persie, Sneijder, Robben en ik spelen heel graag samen."

"Dat hebben we toch onder Van Basten laten zien op het EK? Het plezier spatte eraf", vervolgt hij. "Als ik nu nog met die Franse spelers praat... Die wisten echt niet wat ze overkwam."

Van der Vaart benadrukt dat de afgeserveerde Marco van Basten verantwoordelijk is voor het fundament van het huidige Oranje. "We spelen wezenlijk niet anders dan onder Van Basten. Het systeem is nagenoeg hetzelfde. Daarom vind ik Van Basten een bondscoach die niet de waardering heeft gekregen die hij verdient."

"Volgens mij heeft hij echt iets neergezet", vindt Van der Vaart. "Als we het straks goed gaan doen op het WK, is dat óók de verdienste van Van Basten. Het enige wat wij met Oranje nu moeten doen, is proberen een slechte dag uit te sluiten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen