Defensief Inter bedwingt gefrustreerd Barcelona

Koen Freriks
28 april 2010, 22:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Internazionale is op 22 mei in Santiago Bernabeu de tegenstander van Bayern München in de finale van de Champions League. De ultraverdedigend spelende Italianen verloren woensdag met 1-0 van FC Barcelona, maar dat was genoeg na de 3-1 winst in het heenduel. Gerard Piqué bracht de titelhouder in een boeiende slotfase nog in extase, maar verder dan een afgekeurd doelpunt van Bojan Krkic kwam het vervolgens niet.

Met dank aan Internazionale blijft Real Madrid op 22 mei de schande bespaard dat de spelers van Barcelona in de hoofdstad van Spanje de beker van de Champions League opnieuw in ontvangst mogen nemen. Wesley Sneijder keert tijdens de eindstrijd wel met opgeheven hoofd terug in het stadion van de club die hem afgelopen zomer niet meer nodig had. Hetzelfde geldt voor Arjen Robben die zich dinsdag net als Mark van Bommel met Bayern München voor de finale van de Champions League plaatste. 

mourinho, guardiola

mourinho, guardiola

Internazionale kwam met tien man nauwelijks in de problemen. Barcelona liep zich keer op keer vast. De formatie speelde in een te laag tempo en bracht sterspeler Lionel Messi nauwelijks in stelling. De thuisclub kreeg pas in de slotfase kansen en sloeg ook tweemaal toe. De laatste treffer van Krkic werd echter afgekeurd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen