Atletico houdt Liverpool na verlenging uit finale

Ger
29 april 2010, 23:47   Bijgewerkt: 30 april 2010, 02:41

Liverpool heeft de finale van de Europa League in het stadion van HSV niet geheel Engels - de vrees van de Duitse organisatie - kunnen maken. Op Anfield Road werd donderdagavond weliswaar met 2-1 van Atletico Madrid gewonnen. Het uitdoelpunt van Diego Forlan, die ook thuis al scoorde (1-0), in de verlenging was noodlottig.

De dit seizoen vaak verguisde coach Rafael Benitez kon met één geruststellende gedachte aan het duel tegen zijn landgenoten beginnen. Liverpool verloor tot dusver op het Europese podium nog nooit voor eigen publiek de return van een halve finale. Zeven van de acht duels werden gewonnen. De Spanjaard had zijn team op twee plaatsen gewijzigd. Ryan Babel en Alberto Aquilani, vorig jaar overgenomen van AS Roma, hadden een basisplaats. Vooral de entree van de Italiaanse middenvelder bleek een gelukkige keuze.

Atletico, met Sergio Aguero terug na een schorsing, legde aanvallend niet al te veel besluitvaardigheid aan de dag. Dat veranderde enigszins na rust. Raul Garcia bemoeide zich wat nadrukkelijker met Aquilani. Dat ontregelde de Engelse opbouw. De strijd speelde zich geruime tijd af op het middenveld. Dat bood Liverpool, de snelle Babel voorop, wat meer ruimte voor een counter en Atletico de gelegenheid druk te zetten richting de 'Kop', voor welke befaamde tribune Pepe Reina in de tweede helft tussen de palen stond. Overwerk kreeg de keeper van Liverpool niet.

In het laatste kwartier maakte de thuisclub serieus jacht op de tweede treffer, met alle risico's van dien. Het eerste nog het laatste voorkwam de verlenging. Daarin gebeurde van alles. In de 95e minuut ontplofte Anfield omdat Benayoun raak schoot. De jeugdige De Gea mocht zich dat aanrekenen. Nog voor de wisseling van helft zorgde Forlan voor ijzige stilte met de 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen