Roda mist Hadouir en Yulu-Matondo tegen Willem II

30 april 2010, 20:08   Bijgewerkt: 30 april 2010, 20:17

Roda JC gaat zondag zonder de geschorste Anouar Hadouir en de geblesseerde Jeanvion Yulu-Matondo op jacht naar een ticket voor de play-offs waarin voor een plaats in de tweede kwalificatieronde van de Europa League wordt gespeeld.

Als de Kerkraadse ploeg zich plaatst voor de play-offs moet het daarin vermoedelijk Yulu-Matondo nog altijd missen. De aanvaller herstelt trager dan verwacht van een liesblessure. “We laten maandag opnieuw onderzoek doen naar zijn lies", zegt trainer Harm van Veldhoven in de Limburger. “Ik had gehoopt dat hij richting de play-offs fit zou zijn, maar het ziet ernaar uit dat het niet gaat lukken."

Om een plekje in de play-offs af te dwingen, is Roda afhankelijk van puntenverlies van NAC Breda tegen koploper FC Twente of een thuisnederlaag van FC Groningen tegen Sparta. “We houden met alles rekening. Maar we moeten eerst zelf zien te winnen van Willem II en dat is niet zo vanzelfsprekend. Als je kijkt naar de namen is het een heel aardig team", zegt Van Veldhoven over de nummer zeventien in de Eredivisie. 

Van Veldhoven richt zich zondagmiddag alleen op het treffen van zijn Roda JC met Willem II in het eigen Parkstad Limburg Stadion. Zijn formatie móet hoe dan ook drie punten bijschrijven om kans te houden op Europees voetbal. Pas als het die opdracht tot een goed einde heeft gebracht, kan het naar de concurrentie kijken. “Dan horen we om twintig over vier wel of het genoeg is geweest”, sluit de oefenmeester af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen