Juventus kan CL vergeten, Siena gedegradeerd

2 mei 2010, 17:01   Bijgewerkt: 2 mei 2010, 17:09

Juventus kan fluiten naar een startbewijs voor de Champions League. Op Sicilië leed de Oude Dame puntenverlies tegen Catania (1-1) en omdat nummer vier Sampdoria wel won (2-0 van Livorno), kan ze niet meer bij de bovenste vier ploegen eindigen.

Matías Silvestre opende na een kwart duel de score voor Catania. Claudio Marchisio maakte kort na de doelwissel gelijk namens Juventus, maar verder kwam de equipe uit Turijn niet. Goals van Antonio Cassano en Reto Ziegler waren voor Sampdoria voldoende om op eigen terrein het al gedegradeerde Livorno met 2-0 te verslaan.

Juventus zakte zelfs naar de zevende plaats door het gelijkspel bij Catania. Napoli zegevierde namelijk wél, bij Chievo werd met 2-1 gewonnen. Juventus sleepte wel Europees voetbal in de wacht, ondanks de remise. Nummer acht Genoa incasseerde immers een 3-0 nederlaag bij Bari, waardoor het gat tussen die club en Juve met nog twee wedstrijdrondes te gaan tot zeven punten is opgelopen.

Siena degradeerde naar de Serie B. Op eigen veld verloor het Toscaanse keurkorps met 2-1 van Palermo, waardoor het zich niet meer uit de degradatiezone kan spelen. Edison Cavani en Fabrizio Miccoli scoorden, keurig verdeeld over beide helften, de doelpunten voor Palermo, dat door de winst de vijfde plaats in de Serie A vasthoudt. Emanuele Calaio deed kort voor tijd overigens iets terug voor Siena (1-2).

Atalanta maakt nog wel kans op handhaving. De ploeg uit Bergamo moest eigenlijk de zespuntenwedstrijd tegen Bologna in winst omzetten om de kansen op overleving aan te scherpen. Dat lukte echter niet: 1-1. Daardoor blijft de marge tussen nummer zeventien Bologna en nummer achttien Atalanta vijf punten. Federico Peluso was de schlemiel bij Atalanta. In de slotfase passeerde hij zijn eigen keeper, waarmee de 1-0 voorsprong uit handen werd gegeven. Als gevolg van een rode kaart van Maximiliano Pellegrino op slag van rust speelde Atalanta ruim een helft met een man minder.