FC Utrecht geeft tegen Vitesse zege uit handen

2 mei 2010, 17:10   Bijgewerkt: 2 mei 2010, 17:47

FC Utrecht heeft zondag in de afsluitende competitiewedstrijd tegen Vitesse een voorsprong uit handen gegeven. De ploeg van Ton du Chatinier speelde met 2-2 gelijk tegen Vitesse. FC Utrecht eindigt desondanks als zevende in de eredivisie en komt zodoende donderdag voor het derde seizoen op rij in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal uit tegen FC Groningen.

Het goed beginnende FC Utrecht liet via Dries Mertens de supporters van de thuisploeg al na zeven minuten juichen. De middenvelder schoof de bal na een lange rush buiten het bereik van Eloy Room in de verre hoek.

Somers neemt na zes seizoenen afscheid van FC Utrecht en mocht op aandringen van het thuispubliek bij een stand van 2-1 in de 74e minuut nog invallen. Acht minuten later haalde Du Chatinier hem alweer naar de kant.

Jacob Mulenga had tien minuten na rust de voorsprong verdubbeld, waarna Onur Kaya in de 62e minuut de aansluitingstreffer scoorde. Het na rust veel feller spelende Vitesse kreeg een kwartier voor tijd de beloning, toen Santi Kolk de gelijkmaker achter Michel Vorm schoot.

Tussendoor keurde scheidsrechter Jack van Hulten een treffer van die andere Belgische invaller, Kevin Vandenbergh, nog af. Het maakte de supporters in de Galgenwaard weinig uit. ''Helemaal niets in Amsterdam'', klonk het.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen