Valencia op drempel CL, Xerez bijna gedegradeerd

4 mei 2010, 23:57   Bijgewerkt: 5 mei 2010, 00:12

Het moet wel heel gek lopen als Valencia volgend seizoen niet na twee jaargangen terugkeert in het hoofdtoernooi van de Champions League. Dinsdagavond versloeg de brigade uit de sinaasappelenstad Deportivo Xerez voor eigen publiek met 3-1 en kan de groepsronde van het miljoenenbal daardoor bijna niet meer ontgaan.

Als gevolg van de winstpartij tegen hekkensluiter Xerez komt Valencia op 68 punten. Real Mallorca, de nummer vier, kan in zijn resterende drie wedstrijden nog wel op dat puntentotaal komen, maar met onder meer een duel met Real Madrid (woensdag) op de rol, ligt dat niet direct voor de hand voor de eilandbewoners. Wil Mallorca de derde plek, die leidt tot plaatsing voor de poulefase van de Champions League, overnemen dan moet het zelf al zijn wedstrijden in winst omzetten en zou Valencia in zijn laatste potjes bovendien geen punten meer mogen pakken. Als dit scenario zich afspeelt, gaat Mallorca op basis van het onderling resultaat de CL in (4-3).

Valencia begon niet best aan de ontmoeting met Xerez. Emiliano Daniel Armenteros zette de bezoekers verrassend op voorsprong. Uiteindelijk trok de thuisclub toch aan het langste eind. Juan Mata (2x) en David Jiménez Silva waren daar verantwoordelijk voor. Voor Xerez heeft de nederlaag mogelijk grote gevolgen. Als Malaga woensdag drie punten pakt bij Athletic de Bilbao, degradeert Xerez uit de hoogste divisie. 

Hedwiges Maduro stond overigens de volle negentig minuten als centrumverdediger binnen de lijnen namens Valencia. De Nederlander zag in de blessuretijd Juan Luis Redondo (Xerez) met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer worden gestuurd.

Villarreal moet in de laatste twee speelrondes vol aan de bak om het laatste ticket voor de Europa League in de wacht te slepen. De club uit Castellon ging dinsdag bij UD Almeria met 4-2 onderuit en hoorde na afloop dat concurrent Getafe met 1-1 had geremiseerd tegen Sporting de Gijón. Daardoor delen Villarreal en Getafe de zesde stek met beide 52 punten. Omdat het onderling resultaat in het voordeel van Getafe is (5-3), heeft die formatie momenteel het laatste EL-startbewijs in handen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen