Inter verslaat Roma in finale Coppa Italia

5 mei 2010, 22:45   Bijgewerkt: 6 mei 2010, 01:08

Inter ligt nog altijd op koers voor de 'treble'. De formatie van trainer José Mourinho pakte woensdag de eerste prijs van het jaar, door ten koste van AS Roma de Coppa Italia te veroveren (1-0). Later deze maand kan de ploeg uit Milaan ook nog het landskampioenschap en de Champions League binnenslepen.

Diego Milito was de matchwinner voor Inter. De Argentijnse spits rondde vlak voor rust een rush, die net over de middenlijn begon, op fraaie wijze af. Hierna werd de wedstrijd tussen beide titelconcurrenten grimmiger. Al vlak voor het rustsignaal waren er een paar opstootjes en in de slotfase van de tweede helft kreeg Francesco Totti, die na 45 minuten als invaller in de ploeg gekomen was, zelfs een directe rode kaart. De ervaren Italiaan beging een idiote overtreding op Inter-aanvaller Mario Balotelli.

Balotelli was al na zes minuten in de ploeg gekomen voor Wesley Sneijder. De Nederlander leek te geblesseerd om te spelen, maar stond plotseling toch aan de aftrap in Rome. Dat bleek een verkeerde beslissing, want direct kreeg Sneijder last van zijn bovenbeen. Hoe ernstig deze kwetsuur is, is momenteel nog onduidelijk.

Voor Inter betekende de overwinning de derde bekerwinst in de afgelopen zes jaar. In die periode speelde het in de eindstrijd vijf keer tegen AS Roma. Met nog twee wedstrijden te gaan in de Serie A heeft Inter een voorsprong van twee punten op AS Roma. Nooit eerder won een club uit Italië de drie grote prijzen in n seizoen tegelijk.