Tottenham klopt City en pakt laatste CL-ticket

5 mei 2010, 22:57   Bijgewerkt: 6 mei 2010, 00:16

Niet het steenrijke Manchester City, maar Tottenham Hotspur gaat de (voorronde van de) Champions League in. De Spurs wonnen woensdag in een fraai duel met 0-1 van de grote rivaal uit Manchester en stelden zo de vierde plaats veilig.

De overwinning van Tottenham was volledig verdiend. In het City of Manchester Stadium was de ploeg van coach Harry Redknapp een klasse beter dan de kapitaalkrachtige opponent. Alleen in de eerste fase van de wedstrijd waren de betere kansen voor de thuisploeg, maar Spurs-keeper Heurelho Gomes was in topvorm. 

Halverwege de eerste helft greep Tottenham Hotspur het initiatief. Peter Crouch kopte op de paal, terwijl een treffer van Ledley King afgekeurd werd wegens duwen. Na de pauze bleef Tottenham beter en hing een doelpunt continu in de lucht. Uiteindelijk tekende Crouch voor de bevrijdende 0-1, nadat Manchester City-doelman Marten Fulop een harde voorzet van Younes Kaboul niet onder controle kreeg. 

Door de winst heeft Tottenham met nog één duel te gaan vier punten voorsprong op City en kan het CL-ticket de ploeg niet meer ontgaan. Dit ongetwijfeld tot leedvermaak van een groot deel van de voetbalwereld, dat vorig jaar met gefronste wenkbrouwen zag hoe City de ene na de andere topspeler binnenhaalde. Zonder CL-ticket, zal het voor de Sky Blues lastig worden om ook komende zomer topspelers te strikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen