Makaay: "Voor mij was de lol er al lang af"

7 mei 2010, 00:01   Bijgewerkt: 7 mei 2010, 00:07

Na zijn glorieuze afscheid van afgelopen zondag, toen hij drie keer scoorde tegen SC Heerenveen, voelde de bekerfinale tegen Ajax een beetje als een vies toetje voor Roy Makaay. De spits zag zijn elftal met 4-1 verliezen van de rivaal uit de hoofdstad, nadat de eerste wedstrijd in de ArenA al in 2-0 voor Ajax geëindigd was.

Dat de wedstrijd tegen SC Heerenveen (6-2) een veel mooier slotstuk van zijn fraaie carrière was dan deze return van de bekerfinale, moest ook Makaay erkennen. "De wedstrijd tegen Heerenveen zou ook eigenlijk de laatste wedstrijd van het seizoen zijn, tot iemand besloot dat de bekerfinale over twee wedstrijden gespeeld moest worden. Dat was niet mijn beslissing", zegt hij enigszins geïrriteerd.

Makaay vond alle maatregelen, inclusief de beslissing om de finale te spreiden over twee duels, wat overdreven. “Als je ziet hoe onze fans zich gedragen hebben tijdens deze wedstrijd...dat was geweldig. Ik vraag me echt af of het wel nodig was om de finale over twee wedstrijden te spelen. Nu is het nooit een finale geweest. Voor mij was de lol er al af voor de eerste wedstrijd in Amsterdam. Je weet ook dat je een stuk minder kans hebt, als je twee keer tegen Ajax moet spelen in plaats van één keer."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen