Ballenmeisje Christel (23) voelde al nattigheid

8 mei 2010, 10:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De 23-jarige Christel was donderdag ongewild één van de hoofdrolspelers tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax. Terwijl de Amsterdammers in de aanval waren, huppelde de cheerleader doodleuk het strafschopgebied van Feyenoord in om een bal, die door een supporter het veld op gegooid was, te pakken. 

"Ik stond al de hele wedstrijd langs de kant, klaar om in actie te komen", vertelt het bevallige meisje in AD Sportwereld over haar avontuur in de Kuip. "Opeens gooit een supporter een bal in het veld, dus ik spring over die reclameborden. Ik hoorde geschreeuw achter me, het was chaos. Ik vatte het maar op als: 'je moet die bal gaan halen'. Maar toen ik een voet in het veld zette wist ik het eigenlijk al."

In verschillende media werd de cheerleader door haar actie afgeschild als dom blondje. Blond en dom is ze echter niet, countert ze. "Ik studeer fiscaal recht. Er zijn dus wel dingen waar ik verstand van heb. Maar ik geef toe: ik kijk nooit naar voetbal."

Sponsor Amstel, dat de ballenmeisjes voor de finale aanleverde, noemt het incident een 'leermoment'. "Via een promotiebureau kwamen wij uit bij deze zestien goed getrainde dames, die allen cheerleader zijn. Ze zijn niet getest op voetbalkennis. Dat is misschien wel een leermomentje, ja", zegt woordvoerder Norbert Cappetti.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen