Huntelaar jaagt op Kezman

3 april 2006, 10:54

Met zijn doelpunt tegen Roda JC is Klaas Jan Huntelaar toegetreden tot een select gezelschap spelers dat dertig of meer doelpunten gemaakt heeft in één seizoen. De spits van Ajax is pas de zeventiende speler in de historie van de eredivisie die er in slaagt om meer dan dertig keer te scoren. Het record van Coen Dillen (43 treffers) lijkt echter nog ver weg.

Dillen staat nog altijd fier aan kop in de lijst van meest trefzekere spitsen ooit in de eredivisie. In het seizoen 1956/1957 scoorde de aanvaller van PSV liefst 43 keer. Henk Groot was in dienst van Ajax twee keer dicht bij dit record, maar strandde in het zicht van de haven (41 en 38 treffers). Ook Marco van Basten kwam ooit dicht bij het record van Dillen, maar zijn 35 doelpunten zijn voorlopig goed voor een vierde plaats op de eeuwige ranglijst.

Met nog drie wedstrijden te gaan is de vijfde plaats van Mateja Kezman een haalbaar doel voor Huntelaar. Kezman scoorde in het seizoen 2002/2003 liefst 35 keer, waardoor Huntelaar nog vijf treffers nodig heeft om deze prestatie te evenaren. De play-offs tellen niet mee, waardoor de spits nog drie duels heeft om deze vijf doelpunten te maken. Ajax speelt de komende weken nog tegen AZ (thuis), Vitesse (thuis) en RKC Waalwijk (uit).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen