Van Persie is vergelijking met Bergkamp beu

3 april 2006, 11:09

Robin van Persie heeft er genoeg van om vergeleken te worden met Dennis Bergkamp. Sinds zijn komst naar Arsenal wordt de voormalig Feyenoorder gezien als 'de nieuwe Bergkamp', maar Van Persie is die vergelijking beu. "We zijn twee totaal verschillende voetballers", stelt hij in het nieuwe UEFA Champions Magazine. 

"Dennis heeft zijn eigen stijl en ik heb mijn eigen stijl", zegt hij over de steeds terugkerende vergelijking met Bergkamp. "Je moet ons niet gaan vergelijken, dat heeft geen zin. Ik ben er blij mee en trots op dat ik de afgelopen twee seizoenen met hem heb mogen trainen. Hij is een geweldig mens, maar vooral een fantastische voetballer. Hij is een voorbeeld voor me."

Op de vraag of hij nu eigenlijk een spits of een spelmaker is, moet Van Persie vervolgens even nadenken. "Iets daar tussen in", zegt de voormalig Feyenoorder vervolgens. "Ik ben eigenlijk een schaduwspits: soms zoek ik zelf de kortste weg naar het doel, maar soms probeer ik medespelers in stelling te brengen. Bij Arsenal krijg ik de kans om me in deze rol te ontwikkelen, want de manager ziet in mij ook een schaduwspits."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen