Chelsea prolongeert FA Cup met kleine zege

15 mei 2010, 17:58   Bijgewerkt: 16 mei 2010, 01:21

Chelsea heeft zijn FA Cup-titel geprolongeerd. De ploeg van manager Carlo Ancelotti greep de Engelse beker door zaterdag in de eindstrijd af te rekenen met Portsmouth. Het werd op Wembley in Londen 1-0 voor de Blues, die daarmee de dubbel grijpen. Een week terug werden ze namelijk al kampioen van Engeland.

Voor Portsmouth was de FA Cup de enige manier om het rampzalige seizoen nog te redden. De zuiderlingen degradeerden deze voetbaljaargang uit de Premier League en kampen bovendien met een schuld van tientallen miljoenen euro’s. Tot overmaat van ramp werd Pompey ook een Europa League-ticket om administratieve redenen door de neus geboord, terwijl het daar wel recht op heeft als verliezend bekerfinalist. Chelsea plaatste zich via de competitie immers al voor de Champions League. Al met al behoorlijk veel pech dus voor Portsmouth; die bokaal was dus meer dan welkom.

Vlak na de misser van Boateng was Chelsea aan de andere kant wél trefzeker in een standaardsituatie. Didier Drogba schoot van ruim twintig meter via de binnenkant van de paal een vrije trap binnen, voldoende om de beker een jaartje langer op Stamford Bridge te houden. Vorig seizoen won de Londense brigade de prijs onder leiding van Guus Hiddink ook al. Het is de zesde keer dat de hoofdstedelingen de beker winnen. In 1970, 1997, 2000, 2007 en in 2009 kregen ze dat eerder al voor elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen