Bordeaux verliest en mist Europees startbewijs

15 mei 2010, 23:00   Bijgewerkt: 15 mei 2010, 23:35

Girondins Bordeaux kan zich volgend seizoen volledig op de prijzen in eigen land richten. De ploeg, vorige jaargang nog landskampioen, is zaterdag Europees voetbal misgelopen door op bezoek bij RC Lens met 4-3 ten onder te gaan. Hierdoor eindigt Bordeaux teleurstellend zesde in de Ligue 1.

De avond van Bordeaux in Lens begon al rampzalig. Al na zeven minuten moest het verder met tien man wegens het wegzenden van Mickael Ciani. De thuisploeg wist zich wel raad met het numerieke voordeel en stond acht minuten voor rust met 2-0 voor. De bezoekers knokten zich nog wel terug tot 2-2, maar daarna voerde Lens het verschil opnieuw op tot twee treffers (4-2). Een benutte strafschop van Wendel bracht Bordeaux nog wel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Hierdoor zien we Bordeaux in het nieuwe seizoen dus niet acteren op de Europese voetbalvelden.

Dat geldt wel voor Olympique Lyon (Champions League), AJ Auxerre (voorronde Champions League), Lille en de verrassende promovendus Montpellier HSC (beide voorronde Europa League). Lille zal overigens niet blij zijn met het EL-ticket. Die club had voorafgaand aan de laatste speelronde een startbewijs voor de poulefase van de Champions League in handen, maar verspilde die bij Lorient (2-1 verlies).

Landskampioen Olympique Marseille was al zeker van Europees voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen