Alemannia Aachen op drempel van Bundesliga

4 april 2006, 01:20

Limburgse voetbalfans die een wedstrijd uit de Bundesliga willen bezoeken, hoeven volgend seizoen vermoedelijk niet ver te reizen. Alemannia Aachen won maandag van 1860 München, waardoor de ploeg uit Aken op de drempel staat van de hoogste klasse van het Duitse voetbal.

De beste drie ploegen uit de tweede divisie van het Duitse voetbal promoveren naar de hoogste klasse en Aachen lijkt zich geen zorgen te hoeven maken dat het alsnog buiten de top-drie zal vallen. Met nog zes wedstrijden te gaan is de ploeg koploper van de tweede Bundesliga en is het gat naar de nummer vier, Karlsruhe, enorm. Liefst twaalf punten is de voorsprong van Aachen, de ploeg van Erik Meijer.

Overigens moet 1860 München na de nederlaag tegen Aachen vrezen voor de tweede degradatie op rij. Vorig seizoen speelde de ploeg nog in de hoogste Bundesliga, waarna het dit seizoen graag direct weer wilde promoveren. Daar is echter niets van terecht gekomen. Met nog zes wedstrijden te gaan staat de ploeg slechts dertiende, met vijf punten voorsprong op de beruchte rode streep.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen