CL-groepsfase lonkt voor 'beschermd' Ajax

18 mei 2010, 09:53   Bijgewerkt: 18 mei 2010, 14:04

Nederland is komend seizoen mogelijk weer met twee teams vertegenwoordigd in de groepsfase van de Champions League. Mede dankzij gunstige resultaten in de Franse competitie, krijgt Ajax in zowel de derde als vierde kwalificatieronde voor het miljoenenbal een beschermde status van de UEFA. In de derde ronde stuit het op Celtic, PAOK Saloniki, Young Boys, AA Gent of Unirea Urziceni.

Naast Ajax hebben ook Zenit, Fenerbahçe, Sporting Braga en Dinamo Kiev in deze derde voorronde een beschermde status, iets dat FC Twente vorig jaar niet had. De Tukkers verloren toen in extermis van het Portugese Sporting Lissabon.

Belangrijk is vooral dat Ajax ook in de vierde, en laatste, voorronde geplaatst zal zijn. Dit komt omdat Lyon op de slotdag van de Franse competitie geklommen is naar de tweede plek. Lyon stond lang derde en deze ploeg heeft een hoger coëfficient dan Ajax, maar klom uiteindelijk één plekje op de ranglijst. Hierdoor is Lyon direct geplaatst voor de CL en moet Auxerre, dat een laag coëfficient heeft, de voorronde in.

Ajax behoort hierdoor nét tot de groep geplaatste teams, evenals Sevilla, Werder Bremen, FC Zenit en Tottenham Hotspur. Tegen deze teams kan de ploeg uit Amsterdam dus niet loten. Potentiële tegenstanders zijn wel Fenerbahçe, Dinamo Kiev, Sporting Braga, Sampdoria en Auxerre. Hierbij gaan we er voor het gemak vanuit dat Fenerbahçe, Kiev en Braga hun eerste duel in de voorronde overleven.

Mocht Ajax de groepsfase van de Champions League bereiken, komt het in de derde pot terecht. Kampioen FC Twente krijgt een plekje in de laagste pot, nummer vier.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen