Shevchenko droomt van revanche op vorig seizoen

4 april 2006, 15:06

Hoewel het alweer tien maanden geleden is dat AC Milan de Champions League-finale op dramatische wijze verloor van Liverpool, staat de memorabele wedstrijd nog altijd vers in het geheugen van Andrei Shevchenko gegrift. De Oekraïnse spits faalde in de beslissende strafschoppenserie en heeft sindsdien één doel: revanche. "Het zou een droom zijn om dit jaar opnieuw de finale te halen en de wrange smaak van vorig seizoen weg te spoelen", zegt hij in de aanloop naar de terugwedstrijd tegen Olympique Lyon.

AC Milan verloor vorig seizoen van Liverpool, ondanks een 3-0 voorsprong bij rust. Na rust kwam Liverpool via treffers van Gerrard, Smicer en Xabi Alonso langszij, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. In deze penaltyserie miste uitgerekend Shevchenko, de man die zelden of nooit faalt vanaf elf meter. 

In een persconferentie, voorafgaand aan het duel met Lyon, doet Shevchenko aanvankelijk zijn best om net te doen of hij de wedstrijd tegen Liverpool achter zich gelaten heeft. "Ik blijf nooit stilstaan in het verleden. In het voetbal win je veel wedstrijden, maar verlies je ook wel eens. Dat hoort er bij."

Even later blijkt dat Shevchenko echter wel degelijk nog een rekening wil vereffenen. "Het is ontzettend jammer dat we vorig seizoen alsnog verloren. Dat kunnen we nu niet meer veranderen. Het zou echter voor mij een absolute droom zijn als we dit jaar opnieuw de finale halen en in Parijs de gemiste prijs van vorig seizoen alsnog binnenhalen. Elk seizoen is anders, maar we zijn volledig gefocust op deze prijs."

Naast de Champions League zelf ligt er voor Shevchenko nog een andere prijs in het verschiet. De aanvaller is momenteel met acht doelpunten topscorer van het kampioenenbal. Als hij nog vier treffers maakt, evenaart hij het record van Ruud van Nistelrooy uit het seizoen 2002/2003. Toch is de Oekraïner daar niet mee bezig. "Hoe vaak heeft Ruud gescoord destijds?", reageert hij droogjes op vraag of hij het record van de Nederlandse spits van Manchester United wil evenaren.

Nadat een attente journalist hem erop gewezen heeft dat hij nog vier treffers nodig heeft om het record te bereiken, antwoordt Shevchenko nuchter. "Het belangrijkste is dat iemand uit ons elftal vanavond weet te scoren. Natuurlijk zal ik blij zijn wanneer ik scoor, maar het belangrijkste is dat we de halve finale bereiken. Het maakt me in principe weinig uit wie er scoort, als we maar winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen