WK-preview deel 11: de grote onbekenden

26 mei 2010, 15:01   Bijgewerkt: 26 mei 2010, 16:09

Wie bij de wedkantoren geld inzet op een WK-stunt van Chili, Noord-Korea, Japan, Honduras en Nieuw-Zeeland, kan veel geld verdienen. Bij het grote publiek behoren deze landen tot de grote onbekenden van het toernooi. Tijd voor een korte introductie.

Chili

Koeman Zamorano

Koeman Zamorano

Dit jaar heeft Chili geen Zamorano of Salas, maar toch moet niemand er van opkijken als de ploeg net als twaalf jaar geleden de tweede ronde haalt. Weinig mensen weten het, maar Chili eindigde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus als tweede, slechts één punt achter Brazilië. Met 33 punten uit achttien wedstrijden hield het landen als Argentinië (28 punten) en Uruguay (24) vrij eenvoudig achter zich. Bekendste namen in de selectie van coach Marcelo Bielsa zijn Humberto Suazo (Real Zaragoza), Mark Gonzalez (CSKA Moskou), Alexis Sanchez (Udinese) en Arturo Vidal (Bayer Leverkusen).

Noord-Korea

Over het niveau van de Noord-Koreaanse ploeg verschillen de meningen, maar heel slecht kan het nooit zijn. In de kwalificatiecyclus speelde het land vier keer tegen aartsrivaal Zuid-Korea. Drie keer speelde Noord-Korea gelijk, slechts één keer werd er verloren (1-0). Bovendien eindigde het in de groep boven Saudi-Arabië en Iran, twee landen die in 2006 van de partij waren op de mondiale titelstrijd. Wat ook voor Noord-Korea spreekt, is dat de ploeg al een half jaar in training is voor dit toernooi. Zo'n 5,5 maand langer dan alle andere landen, dus. In een poule met Ivoorkust, Brazilië en Portugal wordt Noord-Korea gezien als het kneusje van de groep, maar tegen één van die landen kan het land zomaar voor een stunt zorgen.

Japan

loting wk

loting wk

Honduras

Ook ditmaal zit Honduras in een groep met Spanje. De andere tegenstanders zijn Zwitserland en Chili, landen waartegen het niet op voorbaat kansloos is. De meest bekende speler van Honduras is David Suazo, die dit seizoen door Inter verhuurd was aan Genoa. Grote man in de kwalificaties was echter Carlos Pavon. De oud-spits van Udinese en Napoli, die tegenwoordig uitkomt in de Hondurese competitie, scoorde zeven keer in negen wedstrijden.

Nieuw-Zeeland

smeltz

smeltz

Dat Nieuw-Zeeland weinig tot niets te zoeken heeft op een WK, bleek vorig jaar tijdens de Confederations Cup. Tegen Spanje stonden de Kiwi's al na 25 minuten met 0-4 achter en zelfs gastland Zuid-Afrika, dat tijdens het komende WK ook tot de zwakkere broeders gerekend kan worden, was met 2-0 te sterk. Gelukkig voor Nieuw-Zeeland deed ook Irak nog mee en tegen dat land werd nog een puntje gepakt (0-0). Het moet gek lopen wil Nieuw-Zeeland dit WK, tegen Italië, Slowakije en Paraguay, ook een puntje pakken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen