AC Milan kruipt door oog van de naald

4 april 2006, 22:37

De Champions League-finale in Parijs zal over ruim een maand in ieder geval zonder Franse ploeg gespeeld worden. Olympique Lyon, de Franse hoop in bange dagen, verloor dinsdag op dramatische wijze van AC Milan. Lange tijd leek Lyon af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in de slotfase sloegen de Italianen alsnog toe. Door treffers van Inzaghi en Shevchenko won Milan op de valreep geflatteerd met 3-1.

Na de 0-0 in Lyon was één ding zeker: in de terugwedstrijd in het sfeervolle San Siro kon het nog alle kanten op. Alom werd verwacht dat Milan het karwei in eigen stadion wel even af kon maken, maar in principe had Lyon voorafgaand aan de wedstrijd de betere papieren. De ploeg had, in tegenstelling tot Milan, ook een 1-1 of 2-2 voldoende om de volgende ronde te bereiken.

{image-old[5111][right-half][]}Hoewel Milan moest winnen om Lyon af te schudden, kroop de Franse ploeg in Milaan geenszins in haar schulp. Zoals doelman Coupet voorafgaand aan het duel al beloofd had, speelde Lyon vol op de aanval. Met Fred in plaats van John Carew nam Lyon het initiatief nadrukkelijk in handen en bracht het de Italiaanse ploeg aan het wankelen. Milan loerde echter op de counter en na een half uur leek deze tactiek zijn vruchten af te werpen. Inzaghi kopte een strakke voorzet van Clarence Seedorf simpel in de verre hoek: 1-0.

{image[242576][left-half][]}Na deze treffer leek Milan op rozen te zitten, maar het antwoord van de Fransen liet niet lang op zich wachten. Doelman Dida verkeek zich op een vrije trap van Juninho, waarna voormalig Vitesse-speler Diarra de Franse ploeg volledig terecht op gelijke hoogte kopte. Deze treffer betekende echter niet alleen de gelijkmaker, maar ook een virtuele voorsprong. Lyon zou aan 1-1 immers genoeg hebben om de volgende ronde te bereiken. Nog voor rust leek Fred zelfs voor 1-2 te zorgen, maar zijn kopbal spatte uiteen op de buitenkant van de paal.

Dit gebeurde allemaal al zonder Jaap Stam. De Nederlandse verdediger, die in de zomerstop over zal stappen naar Ajax, moest het veld al na ruim twintig minuten geblesseerd verlaten. De gok van Milan-coach Ancelotti om de half fitte Stam toch op te stellen, leek daarmee volledig te mislukken. Als vervanger van de Nederlander stuurde Ancelotti de 39-jarige Alessandro Costacurta de wei in.

Met Costacurta in de ploeg zocht Milan na rust nadrukkelijk de aanval. Lyon, dat de eerste helft bepaalde wat er gebeurde, weer steeds verder teruggedrongen op eigen helft. Milan drong aan, maar doordat vooral spits Andrei Shevchenko absoluut niet in de wedstrijd zat bleven de Fransen lang op de been. Sterker nog, Lyon kreeg via scherpe counters enkele aardige kansen op een beslissende tweede treffer.

Nadat ook een kopbal van Kaka door Sylvain Wiltord van de lijn gekopt werd, leek Lyon af te stevenen op een regelrechte stunt. De tijd tikte in het voordeel van de Fransen, maar net als vorig jaar tegen PSV sloeg Milan in de slotfase alsnog toe. Eerst reageerde Inzaghi alert na een schot op de paal van Shevchenko, waar de Oekraïner zelf voor de allesbeslissende 3-1 zorgde. Hierdoor zal de finale in Parijs in ieder geval zonder Franse vertegenwoordiger gespeeld worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen