Villarreal in de zevende hemel

5 april 2006, 10:51

"Dit is een historisch moment", beseft Villarreal-aanvaller Diego Forlan zich direct na het laatste fluitsignaal in El Madrigal, het stadionnetje van de Oost-Spaanse provincieclub. Het bescheiden Villarreal, dat pas sinds enkele jaren een rol van betekenis speelt in het Spaanse voetbal, had zojuist ten koste van het grote Inter Milaan de halve finale van de Champions League weten te bereiken. "Dit is geen droom en ook geen wonder. Hard werken was de sleutel", aldus succestrainer Pellegrini.

Villarreal won in eigen stadion met 1-0 en dat was voldoende om door te bekeren, omdat de heenwedstrijd in Milaan in 2-1 was geëindigd. "Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat we Inter zouden verslaan, ook nadat we de eerste wedstrijd enigszins ongelukkig met 2-1 verloren", zegt de Chileense oefenmeester Manuel Pellegrini. "Ik ken mijn spelers, ik weet waartoe we in staat zijn."

"In het eerste uur van de wedstrijd, toen het nog 0-0 stond, moesten we voorzichtig zijn", zegt Pellegrini over het duel met Inter. "Toen we eenmaal gescoord hadden, gingen we veel beter voetballen. In de tweede helft waren we een klasse beter dan Inter. Vooral in aanvallend opzicht gingen we, na het doelpunt, veel beter met ons balbezit om."

"We waren beter dan Inter", vindt ook aanvaller Forlan. "We hebben het verdiend om hier te winnen. Het was voor ons cruciaal om negentig minuten lang volledig geconcentreerd te zijn, omdat ze aanvallend veel kwaliteit hebben. Dat we het gered is, is geweldig. Dit is een historisch moment, we mogen hier best even van genieten."

Middenvelder Sorín, die tijdens de wedstrijd geveld werd door een genadeloze elleboogstoot van Marco Materazzi, weet wat het geheim achter het succes van Villarreal is. "Ons team is opgebouwd uit solidariteit, honger naar succes en eenheid", aldus de Argentijn. "We zijn ontzettend blij dat we in de halve finale staan."

In de halve finale speelt Villarreal tegen Arsenal of Juventus. Een voorkeur heeft de club niet. "Het maakt mij niet uit tegen wie we spelen. Het belangrijkste is dat we er van moeten proberen te genieten", aldus de trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen