Oekraïnse bondscoach droomt van wereldtitel

5 april 2006, 12:56

Als allereerste Europese land kwalificeerde Oekraïne zich eind 2005 voor het WK. Dat was opmerkelijk, aangezien de Oost-Europeanen in een loodzware kwalificatiepoule zaten. Europees kampioen Griekenland, Turkije en Denemarken bleken echter geen partij voor de gele machine van bondscoach Oleg Blochin en dat schept verwachtingen. "We durven de lat best hoog te leggen", zegt de succesvolle oefenmeester over de kansen van zijn land op het WK.

"Ik moest wel even slikken toen de kwalificatiegroepen voor het WK bekend werden", moet Blochin toegeven. "We speelden tegen landen van formaat, maar ik was vanaf het eerste moment positief over onze kansen om het WK te halen. Je weet immers dat, in een dergelijke poule, je concurrenten ook punten laten liggen in onderlinge confrontaties. We slaagden er in om de meeste wedstrijden tegen onze rivalen te winnen, dat bleek uiteindelijk cruciaal."

Blochin

Blochin

Blochin verwacht in ieder geval een spannend toernooi. "Ik denk dat er dit jaar veel landen zijn die het potentieel hebben om wereldkampioen te worden. Dat maakt het toernooi bijzonder interessant. Ook de Afrikaanse landen kunnen best voor een verrassing gaan zorgen, het Afrikaanse voetbal zit de laatste jaren duidelijk in de lift."

"Of ook Oekraïne voor een stunt kan zorgen? Ik kan me bijna niet voorstellen wat voor gekkenhuis het in Kiev zal worden als we wereldkampioen worden. Toen we ons kwalificeerden, kwamen al ruim 50.000 mensen samen op het grote plein in Kiev. Het zou fantastisch zijn als we deze mensen komende zomer opnieuw kunnen laten juichen", aldus de bondscoach in gesprek met FIFAWorldCup.com.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen