Juve-verdediger Thuram eist winnaarsmentaliteit

5 april 2006, 14:05

Hoewel de heenwedstrijd in Londen met 2-0 verloren ging, gelooft Lilian Thuram nog altijd in de kansen van Juventus. De Italiaanse ploeg heeft een klein wonder nodig om zich alsnog ten koste van Arsenal te plaatsen voor de halve finale, maar volgens de Franse verdediger is het zeker niet onmogelijk. "Het mooie aan voetbal is dat alles mogelijk is. Als het eerste fluitsignaal klinkt, kan je alle scenario's de prullenbak in gooien. Voetbal laat zich niet regisseren", zegt de verdediger.

"Ik geloof niet in wonderen", antwoordt Thuram op de vraag of zijn ploeg vanavond een wonder nodig heeft. "We hebben geen wonder nodig, ik ben er van overtuigd dat we de halve finale kunnen bereiken. Alles hangt af van de vorm van de avond en de mentaliteit die we uitstralen. We moeten als elf winnaars op het veld staan."

{image[244014][right-half][]}Juventus zal het tegen Arsenal overigens moeten stellen zonder Patrick Vieira, Mauro Camoranesi en Jonathan Zebina. De twee laatstgenoemden kregen op Highbury de rode kaart, terwijl ook de gele kaart die Vieira ontving een schorsing tot gevolg had. Zonder dit drietal zal Juventus moeten proberen om het grote gevaar van Arsenal, Thierry Henry, in toom te houden. "We zullen op moeten passen. We moeten hem geen centimeter ruimte geven, want als je dat niet doet is hij levensgevaarlijk", zegt Thuram over zijn landgenoot.

Toch is het volgens Thuram geen drama als Arsenal onverhoopt toch een keer mocht scoren in Turijn. "Ach, dan moeten wij er simpelweg vier maken", is de nuchtere reactie van Thuram. "Je moet niet te veel nadenken, we zien wel hoe de wedstrijd zich ontvouwt. Voetbal valt niet te regisseren, het kan altijd alle kanten op. Niemand moet denken dat Arsenal al met anderhalf been in de halve finale staat. Het is voor ons zeker nog mogelijk om ze te kloppen."

{image[244012][left-half][]}Typerend voor de strijdlust bij Juventus was een boodschap die Alessandro del Piero zijn teamgenoten meegaf toen hij het trainingskamp geblesseerd moest verlaten. De aanvaller moest dinsdag afhaken en sprak bij zijn vertrek uit het trainingskamp duidelijke woorden tegen zijn teamgenoten. "Ik zie jullie in de halve finale", aldus de Italiaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen