Rijkaard hoopt op vroeg doelpunt

5 april 2006, 15:09

FC Barcelona zal vanavond moeten winnen van Benfica om de halve finale van de Champions League te bereiken. Na het doelpuntloze gelijkspel in Lissabon hebben de Portugezen in Camp Nou aan een gelijkspel genoeg, voor de thuisploeg daarentegen volstaat niets minder dan een zege. Frank Rijkaard, de coach van de Catalanen, maakt zich echter geen enkele zorgen.

"We hebben negentig minuten de tijd en zullen spelen zoals we altijd doen", zegt de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal in de aanloop naar de terugwedstrijd tegen Benfica. "We gaan onze stijl niet aanpassen aan deze wedstrijd. Zoals altijd zullen we op jacht gaan naar een vroeg doelpunt", vertelt hij.

De laatste dagen is er veel te doen om de stokkende productie van de aanvallers van FC Barcelona. In de wedstrijden tegen Benfica en Real Madrid kreeg de ploeg handenvol kansen, maar slaagde het er niet in om een velddoelpunt te maken. Toch maakt Rijkaard zich geen zorgen. "Voor onze ploeg is dit een ongewone situatie, maar elke speler van onze ploeg heeft nog steeds veel vertrouwen. Als we er gewoon in slagen om kansen te blijven creëren, komen de doelpunten vanzelf."

"We krijgen voldoende mogelijkheden, dus het is voor een kwestie om op dezelfde manier door te gaan. Het is zaak om de situatie te accepteren zoals hij is en gewoon met goede moed verder te gaan. We moeten hard blijven werken, dan ben ik er van overtuigd dat we onze doelpunten mee zullen pikken. Iedereen moet zich realiseren dat we prima voetbal spelen, dat is het belangrijkste", aldus de ex-Ajacied.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen