Henry rekent zich nog niet rijk

5 april 2006, 16:30

Hij moest er even over nadenken, over de vraag hoe het komt dat Arsenal plotseling zo veel beter draait dan in de eerste helft van het seizoen. Plotseling komt toch het antwoord. "We zijn ons weer gaan beseffen dat we als een team moeten spelen om te winnen. Tegen Juventus hebben we dat van de eerste tot de laatste seconde gedaan. Als je zo speelt, dwing je een goed resultaat af", aldus de man-in-vorm van Arsenal, spits Thierry Henry.

De gala-vertoning van Arsenal in eigen stadion tegen Juventus was het voorlopige hoogtepunt van een opmerkelijke serie van de Londense ploeg. De laatste weken swingt de ploeg weer en staat het elftal in schril contrast met het elftal dat in de eerste helft van het seizoen als een soort kip zonder kop over Highbury dwaalde. Arsenal speelt sinds de jaarwisseling als herboren en lijkt op weg om voor het eerst de halve finale van de Champions League te halen.

"Juventus heeft genoeg kwaliteit om ons het leven bijzonder zuur te maken. Twee minuten kunnen voor hen voldoende zijn om het duel te beslissen. Dat weten we, daar moeten we ons tegen wapenen", zegt de Franse aanvaller. Dat kan alleen als Arsenal opereert als een echte eenheid, benadrukt hij. "Iedereen moet elkaar helpen, we moeten het samen doen. Alleen dan hebben we een kans."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen