Tadic spreekt Nederlands: "Blij met Groningen"

8 juni 2010, 18:16

“Ik ben blij met FC Groningen”, zei nieuwkomer Dusan Tadic al in het Nederlands bij de presentatie bij zijn nieuwe werkgever FC Groningen. De 21-jarige Serviër kwam maandag voor ruim één miljoen euro over van FK Vojvodina.

Tadic, die in de Euroborg met rugnummer tien zal spelen, genoot de interesse van diverse clubs uit Europese topcompetities, maar koos uiteindelijk voor een overgang naar de ploeg uit de Martinitstad. “Ik heb gehoord van aanbiedingen van ploegen uit Duitsland, Spanje, Rusland en Italië”, onthulde hij. “Maar ik denk dat het voor mij op dit moment het beste is om bij FC Groningen te spelen. Het geld dat ik kan verdienen is op dit moment niet het belangrijkste. Ik wil elke week spelen.”

Tadic, die al enigszins bekend is met FC Groningen en het Nederlands voetbal, kijkt er naar uit om in de Eredivisie te spelen. “Het lijkt me mooi om voor veel publiek te spelen. Bij mijn oude club FK Vojvodina zitten meestal zo’n 3.000 supporters op de tribune. Bij veel clubs in Nederland zitten er elke keer meer dan 20.000 fans. Dat lijkt me een geweldige ervaring. Toen FC Groningen een paar jaar terug tegen Partizan Belgrado speelde in de UEFA Cup heb ik dat meegekregen en ik volg de Eredivisie op televisie. Voor jonge spelers is de Eredivisie een goede competitie.”

Technisch manager Henk Veldmate van Groningen is erg blij dat Tadic voor zijn club heeft gekozen. De beleidsbepaler ziet in de vleugelspeler een echte versterking. “De kwaliteiten van Tadic voegen echt iets toe aan de selectie.” Onder meer de techniek en de creativiteit, de tweebenigheid en de versnelling van de tweevoudig international van Servië vallen in de smaak bij Veldmate en de noorderlingen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen