Everse verkoos Sparta op gevoel boven ADO

9 juni 2010 – Jan Everse werd dinsdag benoemd tot nieuwe trainer van Sparta Rotterdam. Wellicht een opmerkelijke beslissing omdat de Rotterdammer in het najaar van 1999 wegens een conflict met de clubleiding voortijdig weg moest bij de Kasteelheren.

"In elf jaar is wel het een en ander veranderd, maar het geeft wel een extra sportieve revanche, dat je wil laten zien dat ze het toen verkeerd hebben ingeschat”, vertelt Everse in De Telegraaf. Ook ADO Den Haag poogde Everse binnen te halen, maar kreeg nul op het rekest. "Ik ben iemand die op zijn gevoel afgaat. Bij ADO had ik niet zo'n goed gevoel en bij Sparta wel. Daarbij was ik voor Sparta de eerste keuze en dat vind ik belangrijk." Everse moet de Rotterdammers terug naar de Eredivisie brengen.

Hij beseft dat dit een moeilijke opgave is. "Ik moet op nul beginnen, dat is duidelijk. Maar dat vind ik ook wel leuk”, vervolgt hij. “We kunnen echt een nieuw elftal bouwen. Het belangrijkste is dat er met Rob Baan duidelijkheid is gekomen in het technisch beleid. Op mijn eerste dag heb ik al direct met Baan en assistent-trainer Jos van Eck zitten brainstormen welke spelers we kunnen halen." Sparta raakte talenten als Erik Falkenburg en Nick Viergever kwijt en vreest ook voor een vertrek van belangrijke krachten als Kevin Strootman, Edouard Duplan en Rydell Poepon.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd