Mathijsen wil contract bij AZ niet verlengen

6 april 2006, 10:19

Joris Mathijsen heeft de clubleiding van AZ laten weten dat hij niet in zal gaan op het aanbod van de club om zijn contract open te breken en te verlengen. De centrale verdediger heeft nog een contract tot medio 2008 in Alkmaar en is het niet eens met de voorwaarden die AZ stelde in zijn eventuele nieuwe contract. Vermoedelijk was vooral het verzoek van Mathijsen om een gelimiteerde transfersom niet bespreekbaar voor AZ.

"Er waren wat dingetjes", geeft technisch directeur Marcel Brands in het AD toe. De directeur heeft goede hoop dat Mathijsen na het WK alsnog zijn handtekening zal zetten onder een nieuwe verbintenis, maar die kans lijkt niet bijzonder groot. Mathijsen lijkt zich te beseffen dat hij, met een nieuw contract, moeilijker de stap zal kunnen maken naar een andere club.

"Ik heb ambities, wie wil nou niet ooit voor een mooie club in het buitenland spelen?", vraagt de verdediger zich af. "Het verzoek om te praten over een nieuw contract is gekomen van AZ. Ik heb het hier goed naar mijn zin, dus is het logisch dat ik ga luisteren wat ze te vertellen hebben. We weten nu wat we willen, maar we zijn gewoon niet tot een akkoord gekomen."

"Het is helemaal niet zo dat ik met mijn gedachten bij een grote club in het buitenland zit", benadrukt de international. "Ik wil gewoon eerst een goed WK spelen, dat lijkt me logisch. Eerst maar eens gewoon lekker voetballen en dan zien we wel wat er gaat gebeuren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen