Owomoyela en DFB klagen NPD aan

6 april 2006, 12:19

De Duitse international Patrick Owomoyela en de nationale voetbalbond (DFB) hebben met succes een kort geding aangespannen tegen de extreemrechtse Nationaaldemocratische Partij van Duitsland (NPD). Deze probeert het WK aan te grijpen om haar racistisch gedachtengoed uit te venten.

De jonge verdediger van Werder Bremen, die een Nigeriaanse vader heeft, eiste dat de NPD zijn beeltenis en een beledigende tekst van de voorpagina van een WK-pamflet zou afhalen op straffe van een dwangsom van een kwart miljoen euro. De rechter verbood de publicatie donderdag.

De NPD bracht onlangs een soort WK-programmaboekje uit. Op de cover staat het overbekende shirt van de Duitse ploeg met 25 erop. Dat is het rugnummer van Owomoyela in de selectie. Als tekst staat erbij: Wit. Niet alleen de kleur van een shirt! Voor een echte 'NATIONAL-Mannschaft'! 

Owomoyela, geboren in Hamburg, heeft zes interlands gespeeld voor Duitsland. Sinds zijn overstap van Arminia Bielefeld naar Werder Bremen, voor het begin van dit seizoen, is hij in het Weser-stadion uitgegroeid tot een publiekslieveling. De speler is ook nog van plan een persoonlijke schadevergoeding te eisen wegens deze haatcampagne.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen