Koeman laat Aerts buiten selectie

6 april 2006, 14:18

De rol van Maikel Aerts bij Feyenoord lijkt helemaal uitgespeeld. Trainer Erwin Koeman liet eerder deze week al weten dat Sherif Ekramy vrijdag tegen Heerenveen het Rotterdamse doel zou verdedigen, maar inmiddels is gebleken dat Aerts niet eens op de bank zal zitten in het Friese Abe Lenstra Stadion. 

In plaats van Aerts zit de pas 19-jarige Stef Doedee vrijdagavond als tweede doelman op de bank bij Feyenoord. Doedee is een 19-jarige jeugdinternational, die sinds 2001 bij Feyenoord speelt. Daarvoor speelde hij jarenlang in de jeugd van FC Den Bosch.

Het feit dat niet hij, maar Doedee mee gaat naar Heerenveen zegt veel over de situatie van Maikel Aerts in Rotterdam. De sluitpost stapelde de laatste weken fout op fout en lijkt in een enorme mentale dip terecht te zijn gekomen. In het duel met FC Twente, waarin Aerts opnieuw een geweldige blunder maakte, wisselde de doelman in de rust zichzelf.

Het is overigens nog onzeker of topscorer Dirk Kuyt vrijdag mee kan spelen in het duel met de Friezen. De Katwijker heeft een bloeduitstorting op zijn voet. Hij zal in ieder geval met de selectie meereizen naar Heerenveen, waarna op de dag van de wedstrijd besloten zal worden of Kuyt zal spelen. "Ik heb er uiteraard overleg over met de medische staf. Als hij risico loopt, speelt hij niet", legt trainer Koeman uit op de website van Feyenoord.

Mocht Kuyt het duel met Heerenveen laten schieten, is dat een unicum. De spits is vrijwel nooit geblesseerd en miste op 18 maart 2001 voor het laatst een eredivisiewedstrijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen