Inter op het matje voor transfers Milito en Motta

12 juni 2010, 14:51

De Italiaanse justitie heeft een onderzoek ingesteld naar de transfers van Diego Milito en Thiago Motta van Genoa naar Internazionale. Volgens de Duitse krant Hamburger Morgenpost deed Inter vorig jaar bij die transfers zaken met een onbevoegde preses van Genoa, Enrico Preziosi.

Preziosi was op het moment van de deal niet in het bezit van de vereiste papieren, maar toch staat zijn handtekening onder de overeenkomst met Inter. De voetbalbond zou daarvan op de hoogte zijn, maar aanvankelijk niets hebben gedaan tegen de 'ongeldige' deal. Milito en Motta hadden afgelopen seizoen beiden een belangrijk aandeel in de successen van Inter, dat de Champions League, landstitel en beker won. Milito maakte de beslissende doelpunten in zowel de Champions League-finale als de Coppa Italia-finale, alsmede de kampioenswedstrijd tegen Siena.

De resultaten van Internazionale van afgelopen seizoen kunnen worden geschrapt naar aanleiding van de 'transferzaak'. Een zegsman van de Italiaanse voetbalbond FIGC wilde dat echter niet bevestigen. Wel wilde hij kwijt dat Inter-voorzitter Massimo Moratti en Preziosi zich in volgende maand voor de rechtbank van sportzaken in Rome moeten verantwoorden voor de overgang van het tweetal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen