Kuranyi kritisch over clubleiding Schalke

6 april 2006, 16:47

Schalke-spits Kevin Kuranyi heeft zich kritisch uitgelaten over de clubleiding van Schalke '04. De technische leiding van de Duitse club bepaalde enige tijd geleden dat trainer Mirko Slomka volgend seizoen mag blijven, mits hij er in slaagt om zich met Schalke te kwalificeren voor de Champions League. Dat is een vreemde constructie, vindt Kuranyi.

"Je gaat tegen een doelman toch ook niet zeggen dat hij er uit vliegt wanneer hij een doelpunt tegen krijgt?", vraagt Kuranyi zich af. "Ik vind deze constructie met de trainer ongelukkig gekozen, het is niet helemaal eerlijk om zijn toekomst louter af te laten hangen van het feit of we ons plaatsen voor de Champions League. Hij doet onzettend veel goed werk en bovendien zitten we ook nog steeds in de UEFA Cup. Je moet niet vergeten dat het voor hem niet gemakkelijk was om de ploeg plotseling over te moeten nemen", aldus de spits in gesprek met het Duitse sportblad Kicker.

Schalke staat op dit moment op de vierde plaats in de Duitse competitie en om de Champions League te bereiken moet je in Duitsland bij de top-drie eindigen. Er is dus nog werk aan de winkel, weet Kuranyi. "Werder Bremen staat vier punten boven ons. Zij moeten echter nog tegen ons, Bayern München en Hamburger SV. Dat zijn moeilijke wedstrijden, voor ons is dus nog alles mogelijk. We moeten gewoon derde worden, dan is de kwestie rond Slomka ook opgelost", zegt hij met een lach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen