Wondergoal Maicon nekt sterke Noord-Koreanen

15 juni 2010, 22:19   Bijgewerkt: 15 juni 2010, 22:38

In een groep met verder Brazilië, Portugal en Ivoorkust zou Noord-Korea de onbetwiste zwakke broeder zijn, daar was iedereen het de afgelopen maanden over eens. In Johannesburg bleek echter dat de Aziaten zeker niet van plan zijn om zich als makke lammetjes naar de slachtbank te laten leiden. Topfavoriet Brazilië had bijzonder veel moeite om de Noord-Koreanen op de knieën te krijgen: 2-1.

Dat Brazilië won, had de ploeg vooral te danken aan Maicon. De rechtsback van Internazionale maakte tien minuten na rust een onmogelijk doelpunt. Na een sprint kwam hij één meter voor de achterlijn bij de bal en in plaats van voor te geven, schoot hij in één keer op doel. De Koreaanse doelman Myong-Guk Ri hield daar geen rekening mee en liet een beetje afstand tussen hemzelf en de eerste paal. Maicon knalde de bal precies tussen de paal en de doelman door.

Pas na de openingstreffer kwam het kwaliteitsverschil tussen beide teams naar voren. Bij Noord-Korea sloeg de vermoeidheid toe, terwijl Brazilië steeds losser en beter ging voetballen. De definitieve beslissing in de wedstrijd viel een kwartier voor tijd, toen middenvelder Elano een pass van Robinho keurig afrondde.

De wedstrijd kreeg zo de winnaar die op voorhand verwacht werd, maar de verrassing van de avond was abosluut Noord-Korea. Het spel van de Aziaten zal door Portugal en Ivoorkust met argusogen bekeken zijn. Beide teams moeten nog tegen Noord-Korea, wetende dat ieder puntverlies in deze loodzware groep dodelijk kan zijn. Noord-Korea zal de poule niet winnen en ook een plek in de tweede ronde is wellicht te hoog gegrepen, maar Portugal en Ivoorkust zullen de punten zeker niet cadeau krijgen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen