Makelele: "Frankrijk is beter dan in 1998"

7 april 2006, 00:03

De Franse middenvelder Claude Makelele is er van overtuigd dat zijn land komende zomer wereldkampioen zal worden. Frankrijk kende een opvallend zwakke kwalificatiereeks, waarna zelfs de oude strijders Zidane, Thuram en Makelele weer opgetrommeld werden voor de nationale ploeg. Sinds de terugkeer van dit trio gaat het nog niet veel beter, maar Makelele heeft goede hoop.

Zidane, Thuram en Makelele zetten na het teleurstellend verlopen EK van 2004 een punt achter hun interlandloopbaan, maar toen Frankrijk naast het WK dreigde te grijpen kwam het trio terug op hun besluit. "Het land had ons nodig", blikt Makelele terug op zijn opmerkelijke terugkeer. "Frankrijk zat in een moeilijke situatie en we hadden het idee dat we ons steentje bij zouden kunnen dragen."

Hoewel Frankrijk zich, mede dankzij de terugkeer van dit trio, kwalificeerde voor het WK gaat het nauwelijks beter. Ruim een maand geleden verloor de ploeg in eigen land nog met 1-2 van Slowakije. Toch is Makelele positief over zijn nationale ploeg. "We hebben op elke positie een speler lopen die zijn brood verdient bij een Europese topclub. Onze ploeg is sterk, met meer individuele kwaliteit dan toen we in 1998 wereldkampioen werden. Ik denk dat Frankrijk komende zomer het toernooi gaat winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen