Vidic lacht: "Stojkovic door mij een held"

18 juni 2010, 20:46   Bijgewerkt: 18 juni 2010, 20:59

Servië verraste de voetbalwereld vrijdag met een 1-0 zege op Duitsland tijdens het WK in Zuid-Afrika. Een cruciaal moment vond plaats in de tweede helft, toen Lukas Podolski een penalty mocht nemen. De elfmetertrap werd terecht toegekend na een domme handsbal van Nemanja Vidic. Gelukkig voor de verdediger van Manchester United keerde zijn keeper Vladimir Stojkovic (ex-Vitesse) de strafschop.

“Ik was zo ontzettend opgelucht toen Vladimir de strafschop keerde”, aldus Vidic na afloop van de zege op de Duitsers tegenover FIFA.com. “De penalty was mijn schuld. Ik was even de weg kwijt en daardoor maakte ik hands. Gelukkig maakte ‘Stojk’ een geweldige redding. Na afloop zei ik tegen hem: ‘ik ben jou een gift verschuldigd, wat wil je hebben?’. Maar eigenlijk moet hij mij een cadeautje geven, aangezien hij door mij nu een held is geworden”, lacht de onfortuinlijke verdediger.

Dat de 26-jarige Stojkovic, derde doelman van Wigan Athletic, is uitgegroeid tot een held, onderstreept Neven Subotic. “Iedereen in de kleedkamer knuffelde hem”, vertelt de Serviër. “Hij heeft een geweldig duel gekeept, met enkele belangrijke reddingen. Tegen Ghana gingen we onderuit door een onnodige strafschop-tegen en we waren bang dat dit opnieuw zou gebeuren. Gelukkig maakte Vladimir een fraaie save.”

De penaltykiller van Podolski bleef zelf overigens bescheiden ondanks zijn heldenrol. “Wat mijn geheim is? Die heb ik niet”, verklapt Stojkovic. “Ik heb maar een hoek gegokt en ik had geluk dat hij de bal toevallig in die richting schopte.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen