AC Milan zonder Stam tegen Barcelona

7 april 2006, 10:49

AC Milan kan in de halve finale van de Champions League tegen FC Barcelona vermoedelijk geen beroep doen op Jaap Stam. De Nederlandse verdediger viel afgelopen dinsdag geblesseerd uit in het duel met Olympique Lyon en moet volgens de Italiaanse medici ongeveer twintig dagen rust houden. In dat geval komen de duels met de Catalanen, op 18 en 26 april, te vroeg.

Tijdens het duel met Lyon kreeg Stam weer last van zijn kuit. Voorafgaand aan de terugwedstrijd tegen de Fransen stond Stam al drie weken aan de kant met dezelfde blessure. Hierdoor moest hij onder meer de heenwedstrijd van de kwartfinale, in Lyon, aan zich voorbij laten gaan. De 33-jarige Stam werd echter fit verklaard voor de terugwedstrijd tegen de Fransen, maar na twintig minuten ging het al weer mis. Stam moest het veld verlaten en werd vervangen door routinier Costacurta.

Donderdag werkte Stam een aangepaste training af. Volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport moet de verdediger drie weken rustig aan doen. De heenwedstrijd tegen Barcelona lijkt dan ook in ieder geval te vroeg te komen, de terugwedstrijd wordt een race tegen de klok. 

Stam, die in het verleden uitkwam voor Willem II, PSV, Manchester United en Lazio Roma, vertrekt komende zomer van AC Milan naar Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen