Engeland na zege op Slovenië alsnog verder

Ger
23 juni 2010, 17:48   Bijgewerkt: 23 juni 2010, 22:40

Engeland heeft in de laatste groepswedstrijd een vroege exit op het WK afgewend. De Britten waren woensdagmiddag nipt te sterk voor Slovenië: 1-0. Voor Amerika krijgt de mondiale eindronde ook een vervolg dankzij een zege op Algerije (1-0).

De voorbereiding op het cruciale duel met Slovenië was echter allerminst optimaal. In navolging van het al in de groepsfase gesneuvelde Frankrijk begon het afgelopen weekeinde ook te rommelen in de Engelse spelersgroep. Verdediger John Terry deed zondagavond een poging om het gezag van Capello te ondermijnen. Vice-aanvoerder Frank Lampard moest de schade maandag repareren om een crisis te voorkomen.

De ingrepen van de Italiaanse tacticus hadden een ideale uitwerking op de Engelse ploeg. Halverwege de eerste helft werkte Defoe de bal op aangeven van Milner langs de grabbelende doelman Samir Handanovic: 1-0. Het dominerende Engeland verzuimde het duel nog voor het rustsignaal te beslissen. Vooral Steven Gerrard had de tweede treffer nadrukkelijk op zijn schoen. Handanovic bracht ternauwernood redding op de inzet van de middenvelder.

Dankzij de kleine winst sluit Engeland de poule na een stroeve start toch nog op de tweede plaats af. Voor Slovenië, waar Tim Matavz (FC Groningen) de laatste tien minuten een anonieme invalbeurt beleefde, krijgt het WK geen verlenging. De ploeg van keuzeheer Matjaz Kek zakte in groep C naar de derde plaats omdat Amerika in het andere pouleduel Algerije in de slotfase met 1-0 versloeg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen