Cannavaro vreest toekomst Italiaans voetbal

Ger
25 juni 2010, 15:12

In Italië kan de Italiaanse voetbalbond gaan puinruimen. De complete afgang van de titelverdediger op het WK voetbal in Zuid-Afrika heeft in eigen land tot woedende reacties geleid. Na het zomersprookje in 2006 geldt Italië nu als de schlemiel van het internationale voetbal.

Italië werd donderdag door een 3-2 nederlaag tegen Slowakije uitgeschakeld op het WK in Zuid-Afrika. Het eindigde met 'slechts' twee punten als laatste in de groep met Slowakije, Nieuw-Zeeland en Paraguay. Aanvoerder Fabio Cannavaro, de beste man op het WK in 2006, verliet donderdag huilend het veld. "Ik schaam me niet voor mijn tranen", zei de 36-jarige verdediger. "Dit afscheid doet heel erg pijn. Dit is de zwartste dag uit de geschiedenis van het nationale elftal."

Cannavaro vreest een teloorgang van het Italiaanse voetbal. De routinier denkt dat zijn geboorteland te kampen heeft met een schrijnend gebrek aan talent. "Italië heeft momenteel geen spelers die het stokje over kunnen nemen. Op mondiaal niveau zie ik voorlopig geen rol voor Italië weggelegd. We moeten heel hard gaan investeren in de jeugd."

Voorzitter Giancarlo Abete van de Italiaanse voetbalbond sprak vrijdag voor vertrek van de ploeg van een "enorme treurnis". Hij gaf ook aan dat hij er niet aan denkt om op te stappen. "Het is echt niet van de laatste dagen dat we ineens de concurrentie niet meer kunnen aangaan", gaf Abete toe. "Er gaat een generatie vertrekken, we zijn verplicht Italië terug te brengen aan de top. We kampen echter met een structureel probleem."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen