Ivoorkust uitgeschakeld ondanks ruime zege

25 juni 2010, 17:52   Bijgewerkt: 25 juni 2010, 19:25

Het WK van Ivoorkust zit er, net als vier jaar gleden, al na de groepsfase op. Het land had een monsterzege nodig op Noord-Korea om kans te houden op een plaats in de achtste finales, maar dat gebeurde niet. De doelpuntenmachine bleef steken bij 3-0.

De opdracht was duidelijk voor Ivoorkust. Een 8-0 zege op Noord-Korea was, ervan uitgaande dat Portugal met 1-0 zou verliezen van Brazilië, genoeg voor de Afrikanen om zich te plaatsten voor de knock-outfase. Een pak rammel aan de Noord-Koreanen is zeker mogelijk, bewees Portugal maandag. De Portugezen wonnen toen met liefst 7-0, al achtte niemand het echt haalbaar dat Ivoorkust dat huzarenstukje zou nadoen.

Arthur Boka gaf over de grond voor op Yaya Touré, die koel bleef en vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 achter doelman Myong Guk Ri schoof. Ivoorkust bleef vervolgens de aanval zoeken en ze moest ook wel. Want er moest nog meer dan een handvol doelpunten gemaakt worden om kans te houden op een plek bij de beste zestien van de wereld. Vanaf de zijlijn besloot Romaric uit te halen, maar zijn schot raakte de paal. Even later scoorde de oud-speler van SK Beveren alsnog.

Ivoorkust kreeg kans na kans, maar wist nog maar één keer te scoren. Dat doelpunt viel bovendien veel te laat. Invaller Salomon Kalou tikte binnen na een pass van Boka. Daarvoor was Gervinho het dichtst bij een treffer, maar zijn schot ging via de paal nét voorlangs. Ook Emmanuel Eboué had een goede kans om de score verder op te voeren, maar faalde jammerlijk. Langzaam maar zeker leek het geloof aan de Ivoriaanse kant weg te vloeien. En dat mag bondscoach Sven-Göran Eriksson zich aanrekenen. De Zweed hield zijn aanvallende troeven immers te lang op de bank. 

Bovendien kregen de Oranje Olifanten geen hulp van Brazilië, dat tegen Portugal niet verder kwam dan 0-0. Daardoor gaan de Goddelijke Kanaries samen met Portugal een ronde verder op de mondiale titelstrijd. Brazilië wordt poulewinnaar, waardoor het land bij de laatste acht mogelijk de confrontatie met Oranje moet aangaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen