Oranje benadrukt: "We zijn hier om te winnen"

29 juni 2010, 11:15

Zeuren en klagen, daar zijn we in Nederland goed in. Als iets goed is, kan het beter. En als er gewonnen wordt, was het voetbal niet goed genoeg. Na de wedstrijd tegen Slowakije (2-1) ging het vooral over het matige spel van Oranje, niet over de eerste kwartfinaleplaats op een WK sinds twaalf jaar. “En daar gaat het toch vooral om.”

Mark van Bommel stond een beetje raar te kijken, toen hij de aanwezige pers te woord stond in het Moses Mabhida Stadium in Durban. “Jullie ook gefeliciteerd hè”, zei hij een beetje smalend, toen hij gefeliciteerd werd met de winst op Slowakije. Om er aan toe te voegen: “Het straalt niet echt van jullie af, dit succes.”

De reactie van Van Bommel viel te begrijpen, want de meeste journalisten wilden vooral weten hoe het kwam dat Nederland zo mager speelde. Dat Oranje gewonnen had, tot de 65ste minuut geen schot op doel te verwerken kreeg en nog maar twee zeges verwijderd is van de WK-finale, leek veel minder ter zake te doen.

Robben, Van Marwijk en Van Bommel hebben natuurlijk gelijk. Als Nederland nog drie keer wint zonder te overtuigen, zijn we wereldkampioen. Dat blijft dan voor altijd in de boeken staan, de manier waarop zullen de meeste mensen over een tijdje vergeten zijn.

Dat laatste klopt sowieso. Van Persie speelt nog een onzichtbaar toernooi, Arjen Robben is naar eigen zeggen nog niet in topvorm, Wesley Sneijder heeft zijn beste voetbal nog niet laten zien en ook Rafael van der Vaart heeft nog niet kunnen overtuigen. Maar toch staat Oranje voor het eerst sinds 1998 in de kwartfinale. Dat belooft nog wat als het in de rest van het toernooi wél gaat lopen. Om te beginnen komende vrijdag, in Port Elizabeth tegen Brazilië. Die wedstrijd gaat het verschil maken tussen een redelijk, en een fantastisch WK. Een middenweg is er niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen