Manchester City rondt overgang Silva af

Koen Freriks
30 juni 2010, 13:30   Bijgewerkt: 30 juni 2010, 16:34

Valencia heeft ook David Silva verkocht. Manchester City neemt de 24-jarige flankspeler voor naar verluidt dertig miljoen euro over. Eerder vertrok David Villa al voor veertig miljoen naar FC Barcelona. 

Voor Manchester City is Silva de tweede aankoop voor komend seizoen. Verdediger Jerome Boateng kwam al voor twintig miljoen euro over van Hamburger SV. City zal Silva voor vijf jaar vastleggen, als hij de medische keuring doorstaat. 

"Dit is een bijzondere stap in mijn loopbaan, omdat ik bij Valencia ben opgegroeid", vertelt Silva. "Maar nu kijk ik uit naar een nieuw avontuur en het mooie project van Manchester City. Ik ben Valencia veel dank verschuldigd en wens ze alle geluk in de toekost."

Roberto Mancini, trainer van Manchester City, is blij met zijn nieuwste aanwinst. "David Silva is één van de beste middenvelders van Europa. Hij kan een belangrijke speler worden voor mijn team."

Silva zal zijn gedachten niet lang bij zijn nieuwe club houden. De linkspoot bereidt zich momenteel met Spanje voor op de kwartfinale tegen Paraguay. Afgelopen woensdag won Silva met zijn land van Portugal (1-0).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen