Van Persie: "Ik had niet mogen protesteren"

Koen Freriks
30 juni 2010, 15:40   Bijgewerkt: 30 juni 2010, 16:55

Robin van Persie maakte enig misbaar toen hij in de slotfase van de WK-wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal tegen Slowakije (2-1) werd gewisseld. Woensdag gaf hij aan spijt te hebben. "Mijn reactie was niet slim."

Hij zei dat het een emotionele reactie was van een teleurgestelde speler. "Ik was ervan overtuigd dat ik in de slotfase nog zou scoren. Er kwam ruimte. Andere spitsen hebben gezegd het wel te begrijpen. Desondanks beslist de trainer. Niet ik."

Van Persie verklaarde later tegenover de hele spelersgroep wat hij precies had geroepen. "Dat ga ik nu niet meer herhalen. Dan praat iedereen in aanloop van onze wedstrijd tegen Brazili alleen nog hierover. Ik heb zeker geen naam van een andere speler genoemd."

Commotie

Op Van Marwijk, vroeger bij Feyenoord al eens zijn coach, ging Van Persie dieper in. "Ik ben hem gewoon enorm dankbaar. Onder zijn leiding heb ik bij Oranje altijd in de basis gestaan. Nu ik in de vorige wedstrijd verkeerd heb gereageerd, lost hij het op. Dat vind ik klasse. Er zijn ook trainers die er niet mee kunnen omgaan en je eruit gooien."

Boos

"Ik ben ook wel eens boos op mijn zoontje", vervolgde Van Persie. "Als hij kwaad is en tegen mij roept: Ik ben je vriend niet meer. Maar ik blijf hem steunen. Wat er ook gebeurt. Dat heeft de bondscoach nu ook bij mij gedaan. Hij is niet zo snel op zijn tenen getrapt. Ik vind dat hij het heel goed doet."

Meer dan een incident was het niet, vervolgde Van Persie. "Ik wilde gewoon heel graag nog scoren. Dat is alles. De meeste doelpunten bij Arsenal maak ik ook in de slotfase, als de tegenstander vermoeid is. In een wedstrijd komt alles bij je boven. Passie, emotie, vreugde, verdriet. Dat hoort erbij. Men moet scherp zijn. Ik was echter net iets te scherp."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen