Sneijder krijgt eerste treffer toch toegewezen

Ger
3 juli 2010, 14:52   Bijgewerkt: 3 juli 2010, 15:19

Het eerste doelpunt van Oranje in de gewonnen kwartfinale tegen Brazilië (2-1) komt toch op naam van Wesley Sneijder. Dat heeft de FIFA na bestudering van de televisiebeelden besloten. In eerste instantie was de treffer toegekend aan de Braziliaan Felipe Melo, die de inzet van Sneijder met zijn hoofd toucheerde.

"Schoten die duidelijk van richting veranderd worden door een verdediger of doelman, beschouwen wij als eigen doelpunt. In het geval van het openingsdoelpunt van Nederland heeft de FIFA echter besloten de goal toe te kennen aan de aanvallende speler", aldus de wereldvoetbalbond in een verklaring.

Sneijder claimde direct na de wedstrijd al het eerste doelpunt. "Hoeveel keer ik tegen Brazilië heb gescoord? Twee keer", zei de middenvelder. "Als je een vrije trap neemt en de bal via de keeper het doel ingaat, krijg je hem toch ook op je naam?"

Door het besluit van de FIFA heeft Sneijder nu vier treffers gemaakt tijdens het WK in Zuid-Afrika. Daarmee is hij gedeeld topscorer van het toernooi, samen met Gonzalo Higuain (Argentinië), Robert Vittek (Slowakije) en David Villa (Spanje).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen